Gaina umpluta cu orez si paprica

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina potrivita dar grasuta
  • 5-6 ciuperci
  • 1 cescuta orez
  • 1 lingurita paprica dulce (boia)
  • 1 ceasca zeama de carne
  • 100 gr. unt
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • o salata

Mod de preparare

Se fierbe orezul pe jumatate in zeama de carne impreuna cu ciupercile taiate felii. Se amesteca cu sare, paprica si ½ lingura de unt. Se umple gaina si se coase, dupa ce a fost bineinteles golita cu atentie sa nu se rupa pielea. Se pune in tigaie untul cu ceapa, morcovul taiat rondele si doua linguri de apa. Se asaza gaina deasupra si se da la cuptor. Din cind in cind se stropeste cu sosul din tigaie. Cind s-a inmuiat si s-a rumenit bine, pasarea se scoate.

Se serveste cu o salata de sezon.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise