Galuste cu rosii

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru de apa cu 1 cub de supa de pui,
  • 200 de grame de faina de porumb (mamaliga),
  • 4 linguri parmezan,
  • 100 ml. smantana,
  • 700 g. rosii cherry,
  • frunze de menta;
  • Pentru vinegreta:
  • 2 linguri suc de lamaie,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • ierburi de Provence;

Mod de preparare

1.Se pune apa cu cu cubuletul de supa de pui la fiert. Se toarna malaiul,se lasa sa se ingroase la foc mic, amestecand regulat.Se adauga parmezanul si smantana.

Se amesteca bine si lasa sa se raceasca.

2.Folosind o lingura, se iau bile mici din mamaliga racita si in mijlocul fiecareia se pune o rosie cherry.Galustele obtinute se pun pe un platou.

3.Se prepara sosul vinegreta cu suc de lamaie, ulei de masline, sare si ierburi de Provence.

4.Se servesc chiftelutele cu sos de vinegreta si se orneaza cu menta proaspata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise