Galuste de branza cu capsune(caise, piersici, prune)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 300gr. branza de vaci
  • 2oua
  • 60gr. gris
  • 16 gucati capsune
  • 2 lingurite scortisoara
  • 100gr. zahar praf
  • 100gr. pesmet
  • 4lg. ulei
  • faina pentru planseta;

Mod de preparare

Branza se trece prin sita si se amesteca cu ouale, grisul si putina sare si se pune pentru o ora la frigide. Apoi se pune pe planseta infainata si i se da forma unui salam , din care taiem bucati de 5cm. Capsunele spalate si scurse de apa se trec prinzaharul praf amestecat cu scortisoara si se imbraca in amestecul de branza taiat in prealabil si li se da forma de galuste rotunde, pe care le fierbem in apa clocotita, in care am pus putina sare.Sunt fierte atunci cand se ridica la suprafata apei.Se prajeste pesmetul in ulei, apoi usor trecem fiecare galusca prin pesmet si servim galustele presarate cu zahar praf si scortisoara, fierbinti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise