Gazpacho bucurestean

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 rosii mari, bine coapte
  • 1 ardei gras
  • 1 castravete mijlociu
  • 1 ceapa mijlocie
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet alb, diluat (5 grade aciditate)
  • 50 g pesmet alb
  • 300 ml apa
  • sare, piper, dupa gust
  • frunze de patrunjel
  • 2 rondele ardei iute (optional)

Mod de preparare

Se spala legumele, se curata si se taie cubulete. Pesmetul se lasa la inmuiat in apa circa 5 minute, amestecandu-l.

Se introduc toate ingredientele (inclusiv rondelele de ardei iute, cui ii place) in blender si se mixeaza.

Se dau la frigider 2 ore.

Gazpacho se serveste rece, cu crutoane si se decoreaza fiecare bol cu frunze de patrunjel sau de menta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise