Gem de gutui

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg gutui
  • 2 kg zahar
  • 1 l apa
  • 1 buc lamaie

Mod de preparare

Se spala si se curata gutuile de samburi si se dau prin robot si se maruntesc. Intr-o cratita se pun gutuile maruntite zaharul si litrul de apa la foc. Mestecam destul de des ca sa nu se prinda. Este gata cam in 2 ore la foc mic.Inainte cu 15 min sa fie gata adagam zeama de la o lamaie. Se pune gemul cald in borcane si se capseaza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise