Gem de prune

Reteta de gem de prune. Gem de prune reteta simpla, fara conservant.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.3 kg prune rosii fara samburi)
  • 700 g zahar (sau in functie de gust).

Mod de preparare

Pentru un gem de prune delicios, procedam asa. Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa pana isi lasa sucul (amestecacati din cand in cand).

Se fierbe gemul la foc mic si se amesteca mereu in el, pentru a nu se lipi. Se spumeaza la nevoie. Cand s-a legat siropul si compozitia a mai scazut, se de pe foc.

Se toarna fierbinte in borcane (corect sterilizate), se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

Veti obtine un gem de prune gustos, nu foarte dulce, cu o culoare foarte frumoasa.

Din aceasta cantitate de prune, eu am obtinut: un borcan mare (de 700 g) si unul mic de gem.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise