Gem de prune cu nuci

Prunele bine coapte se spala si se scot samburii.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Prune
  • nuci
  • lamaie
  • zahar

Mod de preparare

Prunele bine coapte se spala si se scot samburii. Eu le tai in jumatati. Se pun la fiert cu zahar, se pune in functie de preferinte si cat de acre sau dulci sunt prunele! Se lasa la fiert la foc incet spre mediu pana se evapora apa si gemul devine gros. Se amesteca mereu pt a nu se prinde si a nu se afuma. Se adauga nucile tocate sau intregi, coaja de lamaie tocata sau rasa.

Gemul se pune in borcane si se lasa fara capac pana capata o crusta, dupa care se pun capacele, se strang bine si se lasa sa se raceasca incet acoperite cu o patura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise