Gem de zarzare (caise)

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg zarzare
  • 1 kg de zahar
  • jumatate lamaie mai mica
  • apa 100-150ml

Mod de preparare

Zarzarele se spala si se scot samburii ,se aseaza pe un prosop pentru a se scurge apa se lasa cam juma de ora dupa eu am taiat zarzarele in bucati si le am stropit cu juma de lamaie.Am pus zaharul intr-o oala peste care am turnat 100-150 gr de apa am pus la foc 5-6 minute pana cand sa dizolvat zaharul si sa facut un sirop.Cand sa format siropul am adaugat fructele si le fierbem iar cand se formeaza spuma o luam si avem grija sa nu dea pe aragaz e bine a nu pleca de langa gem .Este gata cand punem pe o farfurie bobilele le dam la rece iar ele raman intacte atunci gemul e legat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise