Ghiveci a la Andelu`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buc de ceapa alba
  • 3 rosii medii (taiate bucatele mici)
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • sare
  • piper verde sau negru
  • praf de usturoi
  • sos chilly
  • 50gr boabe de porumb
  • 50-100 gr orez(NEFIERT)
  • 50 gr fasole rosie
  • Cutie lui Andelu (oregano , busuioc , piper macinat, marar uscat , boia , chilly )
  • pahar de apa

Mod de preparare

Se pune la calit ceapa (dar , sa nu fie prea mult ulei , ca devina prea uleioasa). Se adauga piperul , apoi rosiile si praful de usturoi , se da la foc mediu si se zdrobesc din cand in cand pana devine o pasta.

Se da focul mare si se adauga sosul chilly si se amesteca timp de 5 min . Lasati focul mic apoi adaugati fasolea rosie , boabele de porumb , orezul si se lasa la foc mic, si paharul de apa . Amestecati continuu . Dupa 10-15 min dati focul iarasi puternic si gustati daca mai trebuie sos chilly ( eu prefer mai condimentat ).

Se serveste pe paine prajita , e un deliciu !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise