Ghiveci a la Andelu`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buc de ceapa alba
  • 3 rosii medii (taiate bucatele mici)
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • sare
  • piper verde sau negru
  • praf de usturoi
  • sos chilly
  • 50gr boabe de porumb
  • 50-100 gr orez(NEFIERT)
  • 50 gr fasole rosie
  • Cutie lui Andelu (oregano , busuioc , piper macinat, marar uscat , boia , chilly )
  • pahar de apa

Mod de preparare

Se pune la calit ceapa (dar , sa nu fie prea mult ulei , ca devina prea uleioasa). Se adauga piperul , apoi rosiile si praful de usturoi , se da la foc mediu si se zdrobesc din cand in cand pana devine o pasta.

Se da focul mare si se adauga sosul chilly si se amesteca timp de 5 min . Lasati focul mic apoi adaugati fasolea rosie , boabele de porumb , orezul si se lasa la foc mic, si paharul de apa . Amestecati continuu . Dupa 10-15 min dati focul iarasi puternic si gustati daca mai trebuie sos chilly ( eu prefer mai condimentat ).

Se serveste pe paine prajita , e un deliciu !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise