Ghiveci de legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 varza
  • 2 ardei grasi
  • 200 gr fasole verde
  • 2 cepe
  • 200 gr mazare
  • 1/2 conopida(mica)
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 5 cartofi
  • 2 morcovi
  • telina
  • 6 rosii
  • marar
  • patrunjel
  • sare,piper,ulei

Mod de preparare

Legumele se curata si se spala. Ceapa se taie marunt, varza fideluta, cartofii felii, ardeii, dovecelul si vanata cubulete, morcovii rondele si telina marunt. Se opareste conopida in apa cu sare si se desface in buchetele. La fel si mazarea si fasolea verde daca sunt proaspete.

Rosiile se oparesc si se decojesc. Jumatate din ele se taie cubulete si cealalta jumatate rondele. Ceapa se caleste in ulei intr o oala care se poate da la cuptor si pe rand se adauga toate legumele fara sa se mestece. Deasupra se presoara marar si patrunjel taiat marunt, sare si piper, se toarna putin ulei si apa cat cuprinde, iar deasupra se acopera cu rosii taiate rondele si se da la cuptor 1 h.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise