Ghiveci de vitel cu orz

Intr-o cratita, se calesc ceapa, usturoiul si carnea.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet (500 g.) Orz Misko
  • 1 kg de vițel umăr cu os, taiat
  • ½ cana ulei
  • 1 ceapa
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 1 linguriță. linguri cimbru
  • 1 linguriță. linguri de busuioc
  • 2 lingurite. pasta de tomate linguri
  • ½ cana vin alb
  • 500 gr rosii tocate
  • 1 cană cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 1.5 litri apa

Mod de preparare

Într-o cratiță, se calesc ceapa, usturoiul si carnea în ulei de măsline. Se adaugă vinul și apoi se adaugă sare, piper, cimbru, busuioc, roșii, pasta de tomate și o cană de apă. Fierbeti timp de 1 oră și jumătate până când carnea este frageda.

Se adaugă 1,5 litri de apă și se lasă pe aragaz până la fierbere.

Punem carnea cu zeama, intr un vas de yena, adaugam orzul, se amestecă și punem in cuptor preîncălzit, la 200 grade C, timp de 20 de minute. Dupa ce este gata, se pune pe platou se presara cu cascaval ras și se servește.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise