Gogoși cu aromă de scorțișoara la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450gr.făină, 225ml.lapte calduț, 80gr.zahar, un ou, 7gr.drojdie, 100gr.unt moale, coajă de lamaie, zahăr vanilat și o linguriță scorțișoară
  • Pentru uns: unt topit, zahăr+scorțișoara

Mod de preparare

Cernem făina și la mijloc turnăm oul batut cu laptele calduț, zahărul, untul moale,drojdia si aromele. Frămintam aluatul pină la incorporarea tuturor ingredientelor foarte bine și lăsăm la loc calduț să creasca aproximativ o oră și jumătate. Intindem apoi o foaie groasa cam cit un deget si cu ajutorul unui pahar ori forme..ce aveți la indemină taiați gogoșelele si le asezați pe hartie de copt. Mai lăsați să crească incă 20-30minute și apoi in cuptorul incins le coaceți 15minute la 180”C. Le scoateți, le lăsați 5 minute si apoi cu ajutorul unei spatule le ungeți cu unt topit din belșug după care le tăvăliți in zahăr amestecat cu scorțișoara.

Sunt pufoase, aromate și merg perfect lingă o cană cu lăptic ori ceai..:)

Spor la prajiturit și ginduri bune, dragii mei. :*

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise