gogosi cu dulceata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 2 oua intregi 30 g drojdie
  • 1 cana lapte, tot atat cat si faina
  • 1/2 lingurita sare
  • vanilie
  • coaja de lamaie si portocala

Mod de preparare

Se inmoaie drojdia cu putin lapte cald, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca;

Separat, in vasul in care se framanta aluatul, se bat ouale cu sarea si apoi cu zaharul. Se pune faina, se omogenizeaza si se adauga, alternativ, lapte si faina. Coca trebuie sa fie moale, insa bine framantata;

Cand se desprinde aluatul de pe mana, se adauga untul topit caldut, framantand in continuare. Se lasa sa cresca pana isi dubleaza volumul;

Dupa ce a crescut, se framanta din nou, ca sa dea inapoi si se imparte in doua. Se intinde o foaie de 1/2 cm. Pe jumatate de foaie se fac ronduri (cu o forma sau un pahar mare) fara sa se taie aluatul. Se pune in mijloc umplutura: ciocolata de menaj, dulceata sau gem;

Din cealalta jumatate de foaie se taie rondele care se aseaza peste cele dintai si se apasa imprejur cu degetul sa se lipeasca, dar sa nu aiba faina intre ele. Se taie din nou cu aceeasi forma, patrunzand complet aluatul;

Se lasa sa mai cresca aproximativ 1/2h. Se pun la copt intr-o cratita cu ulei incins. Focul nu trebuie sa fie prea tare pentru a nu se arde uleiul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise