Gogosi -gogosi infuriati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de faina
  • 1/4 pahar zahar
  • 1lingurita sare
  • 3pahare de apa
  • 30 gr drojdie
  • ulei ptr baie de ulei
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intii se face o maia din drojdie cu 1/2 pahar de apa calduta 1lingurita de zahar si 1lingura de faina,amestecam si lasam 1/4 de ora sa creasca.Intr-un bol sau in oala mixerului se pune faina cernuta se adauga zaharul sarea si amestecam putin aluatul ca sarea sa nu faca atingere directa cu maiaua,adaugam maiaua si restul de apa si framantim un aluat moale.Acoperim si lasam sa creasca pina isi dubleaza volumul.Ungem cu putin ulei suprafata plansetei unde vom prelucra aluatul si miinile si rupem din aluat bucatele si le intindem intr-o forma de gogoasa plata si rotunda.Incalzim bine uleiul sa fiarba si aruncam cite o gogoasa inauntru pina se umfla bine si o scoatem

repede pe hirtie absorbanta dupa care le pudram cu zahar pudra. Sint minunate cu bere rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise