Intii se face o maia din drojdie cu 1/2 pahar de apa calduta 1lingurita de zahar si 1lingura de faina,amestecam si lasam 1/4 de ora sa creasca.Intr-un bol sau in oala mixerului se pune faina cernuta se adauga zaharul sarea si amestecam putin aluatul ca sarea sa nu faca atingere directa cu maiaua,adaugam maiaua si restul de apa si framantim un aluat moale.Acoperim si lasam sa creasca pina isi dubleaza volumul.Ungem cu putin ulei suprafata plansetei unde vom prelucra aluatul si miinile si rupem din aluat bucatele si le intindem intr-o forma de gogoasa plata si rotunda.Incalzim bine uleiul sa fiarba si aruncam cite o gogoasa inauntru pina se umfla bine si o scoatem
repede pe hirtie absorbanta dupa care le pudram cu zahar pudra. Sint minunate cu bere rece.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise