Gogosi -gogosi infuriati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de faina
  • 1/4 pahar zahar
  • 1lingurita sare
  • 3pahare de apa
  • 30 gr drojdie
  • ulei ptr baie de ulei
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intii se face o maia din drojdie cu 1/2 pahar de apa calduta 1lingurita de zahar si 1lingura de faina,amestecam si lasam 1/4 de ora sa creasca.Intr-un bol sau in oala mixerului se pune faina cernuta se adauga zaharul sarea si amestecam putin aluatul ca sarea sa nu faca atingere directa cu maiaua,adaugam maiaua si restul de apa si framantim un aluat moale.Acoperim si lasam sa creasca pina isi dubleaza volumul.Ungem cu putin ulei suprafata plansetei unde vom prelucra aluatul si miinile si rupem din aluat bucatele si le intindem intr-o forma de gogoasa plata si rotunda.Incalzim bine uleiul sa fiarba si aruncam cite o gogoasa inauntru pina se umfla bine si o scoatem

repede pe hirtie absorbanta dupa care le pudram cu zahar pudra. Sint minunate cu bere rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise