Reţetă de preparare a papanaşilor ca la Cluj

Reţetă de preparare a papanaşilor ca la Cluj

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • 1 kg cartofi, 2 linguri faina, 2 oua, 1 plic zahar
  • vanilinat, 2 linguri zahar tos alb, 500 g capsuni,
  • praf scortisoara, zahar praf

Mod de preparare

Fierbi cartofii spalati in coaja, ii cureti si faci piure din ei. Dupa ce s-au racit adaugi ouale, faina, zaharul, praful de sare si zaharul vanilinat. Daca nu este destul de consistent, suplimentezi cu putina faina. Fructele spalate, curatate si scurse se zvanta bine (poti folosi prosoape de hartie). Din masa de papanasi formezi galuste in mijlocul carora pui cate o capsuna si un pic de scortisoara, formand mici gogosele. Intre timp asezi apa la fiert intr-un vas consistent si introduci gomboturile, pana ies la suprafata. Le scoti, scurgi si le tapetezi cu zahar pudra.

Sfaturi: in loc de capsuni poti folosi cirese, visine sau caise carora le-ai scos samburii, respectiv in locul carora ai pus un cubulet de zahar.

Recomandari: serveste acest desert - atat cald, cat si rece - cu un sos de vanile si cateva frunze de menta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise