Gomboti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • • 600 g cartofi
  • • 800 g faina
  • • 1 lingurita ulei
  • • ½ lingurita de sare
  • • ½ lingurita de zahar
  • • 25 prune mari
  • • 25 cuburi de zahar
  • • 300 g pesmet
  • • 50 g unt
  • • Zahar pudra si scortisoara

Mod de preparare

Mod de preparare: prunele le spalam, le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Intr-o tigaie punem untul la topit si adaugam pesmetul, pe care il rumenim bine.

Facem un aluat din cartofii fierti, curatati si amestecati cu faina, uleiul, zaharul si sarea. Framantam totul pana obtinem un aluat mai moale decat cel de taietei.

In fiecare pruna, in locul samburelui, punem cate un cub de zahar si le asezam pe o farfurie.

Punem la fiert o oala cu apa, in care am pus si putina sare.

Din aluat formam bilute potrivite pe care le aplatizam cu mana si, in fiecare, imbracam cate o pruna. Le rotunjim in palme si, cand sunt toate gata, le fierbem in oala cu apa clocotita. Cand se ridica la suprafata, le scoatem cu o paleta cu gauri si le trecem prin pesmet, zahar pudra si scortisoara, pe care le-am amestecat in prealabil.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise