Gulas(gulyas) de miel la ceaun

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cel mai gustos gulas este cel facut afara, in ceaun si nu are termen de comparatie cu cel facut pe aragaz. Noi l-am facut afara ,la padure, in apropierea albinutelor noastre( reteta este originala ,de la niste prieteni din Ungaria, adica de la mama ei, de acasa).
  • 800 g carne miel cu os
  • 1-2 linguri untura
  • 2 morcovi mari
  • 3 radacini patrunjel
  • putina telina
  • 2 cepe uscate
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3-4 fire usturoi verde
  • 6-700 g cartofi
  • 30-40 g chimen seminte
  • paprika
  • boia afumata
  • 2 linguri crema Gulas iute
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde tocat
  • - pentru galuste :
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • faina cat cuprinde
  • 3-4 linguri apa minerala
  • sare

Mod de preparare

Curatam toate legumele si le taiem marunt.

Carnea o portionam si o spalam bine, apoi o lasam la scurs.

Focul este pornit, ceaunul este fixat, topim untura( este mai gustos cu untura , dar mai greu pentru stomac; puteti pune ulei in loc).

Toata ceapa o calim putin , apoi adaugam carnea, paprika, boia, , crema de gulas , piper, sare si carnea portionata.Chimenul eu il leg intr-un tifon, sa nu se raspindeasca in tot gulasul si il pun asa in ceaun.

Lasam sa se caleasca putin carnea pe toate partile, apoi adaugam 4-5 l apa si lasam sa fiarba bine carnea.

Cand carnea este aproape fiarta, adaugam zarzavatul taiat cuburi mici.

Lasam sa fiarba 20 de minute.

Adaugam apoi cartofii si ii lasam si pe ei sa fiarba.

Intre timp facem galustele amestecand bine, intr-un castonel oul cu uleiul si faina pusa atat cat sa iasa un aluat mai grosut ca la clatite.Adaugam apa minerala si faina daca mai este nevoie.

Tragem ceaunul la o parte si rupem galustele cu o lingurita( eu am un fel de...sita in care torn aluatul si galustele ies singure).

Le lasam sa fiarba 7-8 minute, dupa care tragem ceaunul deoparte si presaram deasupra patrunjel verde tocat.

Sa nu uitati sa scoateti tifonul cu semintele de chimen !

Servim gulasul alaturi de o salata de rosii cu castraveti sau un ardei iute.

Pofta buna sa aveti ! Sigur vi s-a facut deja foame , simtind mirosul imbietor al gulyasului...

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/05/gulasgulyas-de-miel-la-ceaun.html

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise