Gulas unguresc (Bográcsgulyás)

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne vita 500 gr carne porc (taiata in cubulete de 3x3cm)
  • 800 g ceapa taiata fidelute
  • 150 g untura de porc sau de gasca
  • 750 g cartofi taiati cubulete (2x2cm)
  • 400 g ardei gras verde taiat in cerculete
  • 2 rosii decojite si taiate in patratele (sau o doza de rosii taiate in patratele)
  • 4 linguri boia iute
  • 4 linguri boia dulce
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita chimion negru
  • 5 l zeama de oase)
  • 4-5 catei de usturoi
  • Sare
  • 1 ou
  • faina
  • la dorinta ardei iute

Mod de preparare

Se calaeste ceapa in untura, se pune carnea pana se prajeste, se adauga boiaua, dafin, chimion, usturoi tocat, sare , piper se stinge cu zeama da oase se pune la fiert pe foc mic, dupa o ora se adauga cartofii, rosiile si ardeiul taiat rondele, din ou si faina se face un aluat, din aluat se rupa bucati ( galusti) se adauga la ceaun se mai fierbe 1-2 ore.

In timp ce fierbe la nevoie se mai adauga zeama de oase ca sa ramana o supa groasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise