Gulas unguresc (Bográcsgulyás)

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne vita 500 gr carne porc (taiata in cubulete de 3x3cm)
  • 800 g ceapa taiata fidelute
  • 150 g untura de porc sau de gasca
  • 750 g cartofi taiati cubulete (2x2cm)
  • 400 g ardei gras verde taiat in cerculete
  • 2 rosii decojite si taiate in patratele (sau o doza de rosii taiate in patratele)
  • 4 linguri boia iute
  • 4 linguri boia dulce
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita chimion negru
  • 5 l zeama de oase)
  • 4-5 catei de usturoi
  • Sare
  • 1 ou
  • faina
  • la dorinta ardei iute

Mod de preparare

Se calaeste ceapa in untura, se pune carnea pana se prajeste, se adauga boiaua, dafin, chimion, usturoi tocat, sare , piper se stinge cu zeama da oase se pune la fiert pe foc mic, dupa o ora se adauga cartofii, rosiile si ardeiul taiat rondele, din ou si faina se face un aluat, din aluat se rupa bucati ( galusti) se adauga la ceaun se mai fierbe 1-2 ore.

In timp ce fierbe la nevoie se mai adauga zeama de oase ca sa ramana o supa groasa.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise