Gulasch din Tihanny

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg ceapa taiata fidelute
  • 1kg carne de vita sau mai bine vitel (pulpa )
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 1 lingutita chimion spart in mojar
  • 1 lingutita majoran
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 1-2 ardei iuti uscati
  • 0,5 lt fond de vita
  • sare si piper macinat proaspat
  • 150 g de untura de porc
  • 200 g vin rosu sec

Mod de preparare

Aceasta este o reteta maghiara originala de la o doamna de 74 de ani.

In untura de porc se dunstuieste ceapa, se adauga carnea, se prajeste pana totul se prinde putin de oala, se pun condimentele, apoi 2 lingurite de Boia dulce, 1 lingurita boia iute, se stinge cu vin rosu se lasa la fiert incet pana devine cremos, se toarna 0,5 l de zeama de vita si se lasa la fiert 3,5 - 4,00 ore la foc foarte incet.

Se seveste cu galuste de faina ( 200g faina, 1 ou, 0,5 lingurite sare, 125 ml apa calduta, se amesteca bine, aluatul se rade prin razatoare si se fierbe in 2 lt apa clocotita cu sare).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise