Hatif dulce de curmale, alune si ciocolata

Hatif dulce de curmale alune si ciocolata. Intai curmalele taiate se inmoaie 5-10 minute in apa fierbinte si se scurg de apa si se usuca intr-un prosop de hartie.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar de curmale fare samburi si taiate bucatele
  • 1 pahar apa fierbinte
  • 1 pahar de alune prajite curatite
  • 1 lingura de cacao
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 pahar de ciocolata cips sau puteti taia ciocolata bucatele mici preferabil ciocolata amara.
  • 90 gr glazura de ciocolata
  • 1/2 lingura de unt

Mod de preparare

Intai curmalele taiate se inmoaie 5-10 minute in apa fierbinte si se scurg de apa si se usuca intr-un prosop de hartie.

Se ia o forma de chec potrivita se tapeteaza cu aluminium si se unge cu putin unt.In robotul de bucatarie sau cu masina de tocat se macina alunele faina se adauga cacao si esenta de vanilie si se macina in continuare se adauga si curmalele si se amesteca pana totul devine o componenta lipicioasa si unita si deasemeni ciocolata cips//

Se aseaza componenta in tava sa fie unilaterala fara goluri si se preseaza putin cu lingura -si se da la rece ptr 15-20 de minute/

Glazura:

Se topeste ciocolata cu untul la microunde sau la ben-marie si se toarna pe deasupra sa acopere toata suprafata compozitiei/

Se lasa la rece peste noapte si adoua zi se scoate din tava si se taie degete de acest dulce si se serveste.Se mentine foarte bine in frigider intr-o cutie inchisa sau in congelator.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise