HOMAR CU PASTE MARUNTE SI CHIMEN

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 pachet de paste marunte
  • (preferabil in forma de scoici)
  • 1 homar mare
  • ½ ceasca ulei de masline
  • 2 linguri chimen dulce, tocat marunt
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 1 ceasca vin
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 foaie dafin
  • 1 rosie coapta, tocata marunt
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat

Mod de preparare

1. Se spala bine homarul sub jet de apa si se taie in bucati maricele. Se incinge uleiul de masline intr-o cratita mare si se caieste homarul 4-5 minute, apoi se adauga vinul.

2. Se adauga foaia de dafin, pasta de rosii, rosia tocata si 4-5 cesti de apa. Se pune capacul si se fierbe la foc potrivit 15-20 de minute.

3. Se adauga pastele, chimenul dulce, sarea si putin piper. Se amesteca si se lasa sa fiarba inabusit inca 10 minute. Se serveste imediat ce pastele sunt facute.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise