HOMAR CU PASTE MARUNTE SI CHIMEN

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 pachet de paste marunte
  • (preferabil in forma de scoici)
  • 1 homar mare
  • ½ ceasca ulei de masline
  • 2 linguri chimen dulce, tocat marunt
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 1 ceasca vin
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 foaie dafin
  • 1 rosie coapta, tocata marunt
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat

Mod de preparare

1. Se spala bine homarul sub jet de apa si se taie in bucati maricele. Se incinge uleiul de masline intr-o cratita mare si se caieste homarul 4-5 minute, apoi se adauga vinul.

2. Se adauga foaia de dafin, pasta de rosii, rosia tocata si 4-5 cesti de apa. Se pune capacul si se fierbe la foc potrivit 15-20 de minute.

3. Se adauga pastele, chimenul dulce, sarea si putin piper. Se amesteca si se lasa sa fiarba inabusit inca 10 minute. Se serveste imediat ce pastele sunt facute.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise