Hribi in ulei (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg hribi
  • sare,piper macinat dupa gust
  • cca 1 l ulei

Mod de preparare

Hribii se curata si se spala bine cu apa rece Se oparesc doar intr-un clocot in apa cu putina sare,dupa care se lasa putin la scurs intr-o strecuratoare.

Dupa ce hribii s-au scurs se fierb in ulei,sare,piper dupa gust la foc potrivit pana incepe sa se ridice uleiul la suprafata.

Se toarna fierbinti in borcane,se inchid ermetic ,iar borcanele se tin acoperite bine pana a doua zi cand se vor depozita la loc racoros in camara, beci, pivnita, balcon.

Se pot servi cu succes la diferite mancaruri cu legume, carne,peste,la pilaf,paste, salate etc...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise