Humus reţetă cu ardei gras

Humus reţetă cu ardei gras

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400gr naut din conserva (au intrat 2 conserve de aprox 200 gr greutate neta); 3 catei de usturoi; 2-3 bucati/felii ardei gras marinat (de la borcan); 1/4 lingura cumin; 4 linguri ulei de masline; sucul de la 1/2 lamaie; sare
  • piper

Mod de preparare

Se scurge nautul intr-o strecuratoare. Intr-un blender se pun bucatile de ardei (eu le-am taiat ca sa incapa mai bine), usturoiul taiat grosier, cuminul si nautul. Se adauga si uleiul de masline, fie tot deodata, fie pe parcusul mixarii. Se mixeaza la blender pana cand rezulta o pasta (in functie de preferinte, poate fi o pasta ce se aseamana complet cu un piure sau poate fi mai groasa).

Se adauga sucul de lamaie, se amesteca cu lingura sau o spatula si se mai mixeaza rapid o data. Se toarna in recipientul ptr servit sau intr-un recipient gen cutie de plastic pentru pastrarea mancarii la frigider. Se serveste ca aperitiv. Merge foarte bine cu fasii de somon afumat, date cu suc de lamaie, si cu felii de bagheta frantuzeasca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise