iahnie de dovlecei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 5-6 fire de ceapa verde
  • 5 rosii
  • ulei
  • 1 lingura faina
  • cateva fire de patrunjel si de marar, 3-4 frunze de telina
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata ceapa si dovleceii, dovleceii se taie in cubulete mai mari, iar ceapa se toaca marunt.Se oparasc rosiile, apoi se decojesc si se taie marunt.Se pune ceapa la calit apoi se aduga si rosiile.Faina se desface in 1/2 ceasca de apa si se adauga in sosul de rosii si se lasa sa fiarba pe foc mic, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.In acest timp se calesc dovleceii in ulei se lasa putin sa se scurga, apoi se adauga in sosul de rosii.Sare si piper se adauga dupa gust si se mai lasa inca 15-20 de minute pe foc pentru a se inmuia dovleceii.Verdeata se spala se taie fin si se presara in mancare dupa ce a fost luata de pe foc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise