Iaurt natural

Timp pregatire
720 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l lapte nepasteurizat
  • 120 g iaurt natural / smantana

Mod de preparare

1. Intr-o oala non-aderenta punem lapte la la fiert.

2. Lasam apoi laptele sa se raceasca, dar nu complet, ci pana la temperatura de 37-38 grade Celsius (bagam un deget in lapte si daca nu ne frigem inseamna ca temperatura este optima).

3. Intr-un vas de ceramica (da' musai de ceramica) punem iaurtul/smantana (depinde ce alegeti), apoi punem laptele si amestecam.

4. Punem apoi capac vasului, il invelim cu niste prosoape curate si il lasam intr-un loc cald. Dupa 8-12 ore am obtinut un iaurt delicios pe care il vom pastra la frigider. Simplu, nu?!

Nota!

Il puteti pune la scurs (24-48 h in frigider) intr-o sedila si obtineti o branza extraordinara.

Pastrati mereu din precedentul cate 100 g de iaurt ca si "cuib" pentru a-l folsi la urmatoarea tura. ;)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise