Icre proaspete de crap

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g icre
  • 400ml ulei vegetal
  • 1 ceapa mica
  • zeama de la o lamaie
  • Apa mineral
  • 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse bine
  • masline

Mod de preparare

Icrele proaspete, sărate, se lasa la scurs cam 1 ora,ca sa eliminam apa care s-a format prin dizolvarea sării, se pun într-un castron, împreună cu o linguriţă de zeamă de lămâie. Se bat bine cu furculiţa, ca să se adune pieliţele, care se vor îndepărta, şi ca să se formeze un lichid mai gros prin spargerea unor boabe de icre. Numai în acel moment începem adăugarea uleiului, ca la maioneză. E preferabil să nu se pună miez de pâine, ca să nu le denatureze gustul(dare eu pun 2 felii de paine,asa mi se par mai putin grele,alegerea va apartine). Se bat continuu cu mixerul, turnând câte puţin ulei. Când devin prea tari, se adaugă câte o linguriţă de apă mineral rece sau zeamă de lămâie, care le albeşte şi le face spumoase (se adaugă numai cât este necesar).In final le potrivim de gust,lamiae si eventual sare. Se adauga ceapa tocata foarte fin.Se servesc alaturi de masline.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise