Iepure cu rozmarin, cimbru si lamaie reteta dupa Jamie Oliver

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingurade rozmarin verde tocat
  • -1 lingura de cimbru uscat
  • -1 lingura de unt plus inca una:))
  • -sare si piper
  • - zeama de la jumate de lamaie
  • - coaja de la jumate de lamaie
  • - si salvie care eu nu am pus ca nu am gasit , voi sa puneti neaparat daca aveti
  • -1 pahar mare de vin

Mod de preparare

Carnea de iepure se stopeste cu zeama de lamaie apoi se trece prin rozmarin, cimbru , sare si piper.

Intr-o tigaie incinsa se pune o lingura de ulei si untul apoi prajiti bucatile de carne dureaza ~ 5 min, la jumatea perioadei de gatit se pune salvia ( care nu am avut-o ) si coaja de lamaie se mai lasa sa sfaraie si sa se rumeneasca frumos pe ambleme parti

dupa care se toarna paharul de vin alb se lasa sa sfaraie frumos :) si se pune tava la cuptorul incins la treapta 7 pentru 10 min. asa scrie reteta. Fiindca am avut un iepure de casa care se gateste mai greu am pus tava la treapta 4 am acoperit o si am lasat sa se inabuse timp de 30 min. A iesit o minunatie de carnita.

Am servit alaturi ca cartofi si ciuperci la cuptor si o salata de rucola cu rosii stropite cu otet balsamic si ulei de masline.

O bunanate!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise