ŢIGARETE

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 căni de făină (de 200 ml cana)
  • 250 gr. margarină Rama
  • 6 linguri apă
  • 3 linguri oţet
  • 1 vârf de cuţit sare
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat
  • 3 albuşuri
  • 4-5 linguri zahăr
  • nucă măcinată aproximativ cât se ia cu o mână de două ori
  • zahăr praf
  • ulei pentru uns tava şi făină pentru pudrat.

Mod de preparare

Se frământă un aluat din 3 căni de făină (de 200 ml cana), 250 gr. margarină Rama, 6 linguri apă, 3 linguri oţet, 1 vârf de cuţit sare, 1 vârf de cuţit bicarbonat. Făina se freacă cu margarina ca şi la un aluat fraged, apoi se adaugă restul de ingrediente.

Din acest aluat se formează bile care se întind fiecare subţire cu o merdenea (sucitor).

Separat se bat 3 albuşuri spumă, apoi se adaugă 4-5 linguri zahăr şi după ce s-a topit yahărul se adaugă nucă măcinată aproximativ cât se ia cu o mână de două ori. Această compoziţie se formează ca o cremă subţire şi din ea se ia câte o linguriţă şi se pune pe fiecare bilă intinsă. Se rulează apoi aluatul şi ţigaretele astfel formate se pun în tava unsă şi se coc la foc potrivit.

După ce s-au copt se tăvălesc prin zahăr praf fierbinţi şi se aranjează pe un platou.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise