Indoor barbecue

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Applesauce:
  • 1 kg mare dulci, curatate de coaja si cotor, taiate cuburi
  • 2 fasii coaja de lamaie, fara partea alba
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 baton de scortisoara
  • 55 gr zahar brun
  • 50 gr zahar tos
  • 245 ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • Barbecue Sauce:
  • 2 linguri ulei
  • o ceapa mica, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1/2 lingurita cumin (nu chimin, atentie)
  • 1/4 lingurita Chayenne
  • 170 gr pasta de tomate
  • 800 gr conserva rosii intregi, pasate in blender
  • intreaga cantitate de applesauce de mai sus(340 g)
  • 120 ml otet de mere cu miere
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri sare
  • 1/2 lingurita piper negru, macinat
  • 500 ml suc de mere
  • Coaste de porc suculente la cuptor
  • 3.5 kg coaste de porc(sau 2 bucati mari intregi)
  • 55 gr zahar brun
  • 30 gr paprika
  • 4 1/2 lingurite sare
  • o lingura cacao
  • 1 lingurita Chayenne
  • 1 lingurita cumin

Mod de preparare

Applesauce

Puneti toate ingredientele intr-o oala cu fund dublu. Acoperiti cu un capac si aduceti la punctul de fierbere. Dati focul pe minim si lasati sa se inabuse timp de 20-30 de minute. Luati de pe foc si indepartati fasiile de lamaie si batonul de scortisoara. Pasati amestecul cu ajutorul robotului de bucatarie. Poate fi servit si ca atare cu inghetata sau iaurt. Eu l-am folosit pe tot in prepararea Sosului Brabecue.

Barbecue Sauce

1. Incingeti uleiul intr-o oala mare. Prajiti ceapa si usturoiul pana cand prima devine translucida. Adaugati cumin-ul si Chayenne si amestecati timp de un minut. Turnati pasta de rosii si mai amestecati timp de un minut.

2. Adaugati restul de ingrediente si aduceti la punctul de fierbere. Dati focul pe mic, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba timp de doua ore, amestecand din cand in cand. Sosul se poate pastra in bune conditii la frigider in borcane inchise ermetic. Se poate servi alaturi de orice fel de gratar facandu-i concurenta ketchup-ului din comert. Eu l-am folosit ca glazura pentru carnea mea.

Coaste de porc suculente la cuptor

1. Spalati si uscati cu hartie de bucatarie coastele. Dezlipiti pielea alba care acopera coastel pe interior. Frecati cu amestecul de condimente coastele pe toate partile si dati-le la frigider pentru cel mult doua ore intr-un vas acoperit cu folie (mi-e mi-a ramas condiment, nu trebuie sa-l folositi pe tot, ghidati-va dupa simturi).

2. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Acoperiti tava de la aragaz cu folie de aluminiu. Puneti coastele pe gratarul aragazului cu carnea in sus. Dati la cuptor deasupra tavii cu folie pentru 1,5-2 ore. Sunt gata cand carnea se desprinde cu usurinta de pe os.

3. Scoateti carnea din cuptor si lasati-o sa se odihneasca la temperatura camerei 20 de minute. Dati temperatura cuptorului la 220 C. Ungeti cu barbecue sauce coastele pe toate partile si dati-le la cuptor pentru inca 15-20 de minute, pana capata o culoare negricioasa(ca de gratar).

Serviti-le taiate in bucati, calde alaturi de salata de cartofi si salata Colesaw (pe care le voi prezenta intr-o postare viitoare).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise