Inghetata de lavanda si zmeura

Lavanda este un dar oferit noua, oamenilor, de catre natura: culoare, aroma, beneficii.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g iaurt 10 % grasime
  • 2 lg miere de salcam
  • 1 lgt flori de lavanda proaspete
  • 1 ceasca zmeura proaspata
  • Mai ai nevoie de : 200 g ciocolata
  • cuburi de gheata
  • zmeura
  • lavanda
  • menta
  • 6 forme de briose din silicon

Mod de preparare

Lavanda este un dar oferit noua, oamenilor, de catre natura: culoare, aroma, beneficii. Si minune in bucatarie as adauga eu. Dar sa vedem ce idee mi-a venit dupa ce am cules un bol de zmeura din gradina...

Florile de lavanda si zmeura le speli sub jet de apa rece.

Adaugi mierea peste iaurt si omogenizezi. Adaugi florile de lavanda si zmeura, amestecand usor.

In fiecare forma torni din compozitie, astfel incat sa fie aproape pline.

Dai formele la congelator pentru 2 ore.

Inainte de a servi inghetata topesti ciocolata pe baie de aburi.

In boluri separate scoti cate 7-8 cuburi de gheata.

Torni ciocolata fierbinte peste gheata si dai la frigider pentru 5 minute.

Cand ciocolata s-a intarit inlaturi usor cuburile de gheata. Vei obtine astfel o "cupa" speciala , in care asezi cate o briosa de inghetata, zmeura, lavanda si menta.

Nu uita de putin praf magic de iubire.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise