Inghetata de vanilie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8-10 oua
  • 300 gr. zahar
  • o lingurita rasa de fecula
  • 1 l lapte
  • 1 baton vanilie

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si fecula. Aceasta se adauga ca sa impiedice sa se taie amestecul cat fierbe.

Deoparte se fierbe laptele si cand clocoteste, se adauga vanilia. Se da deoparte, se acopera si se lasa asa un sfert de ora. Se toarna laptele cu incetul peste oua, amestecand pana se ingroasa atat cat, scotand lingura, aceasta sa pastreze un strat subtire de crema pe ea. Se da deoparte, amestecand din cand in cand pana se racoreste, se toarna in masina de inghetata si se ingheata, sau se pune in cupe si se da la congelator. Cand e aproapte gata, se adauga (dupa dorinta) 2-3 linguri de frisca batuta si se mai lasa la racit pana se intareste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise