inghetata de zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 3 linguri faina
  • 400 g zmeura

Mod de preparare

Se fierbe laptele la foc mic si cand e gata se da deoparte pentru a se raci.Se bat albusurile spuma, galbenusurile se frec pana se albesc, apoi se amesteca si se adauga treptata faina amestecata cu zaharul.Se toarna apoi in aceasta compozitie laptele caldut pana se incorporeaza, dupa care se aseaza vasul intr-un alt vas cu apa care clocoteste.Compozitia se fierbe in aceasta baie de aburi pana se ingroasa, se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase.Cand a devenit ca o smantana groasa, se da deoparte si se lasa sa se raceasca.In acest timp se spala zmeura, se opresc cateva fructe pentru ornat iar restul o pasezi foarte bine.Se adauga in crema racita, se amesteca pentru a se omogeniza apoi se baga la congelator pentru 2-3 ore, cand este gata se aseaza in cupe si se orneaza cu zmeura pastrata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise