Inimioare inteligente cu ciocolata alba si bezele

Se separa albusul de galbenusuri.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g zahar
  • 250 g unt
  • 170g faina
  • 50 g cacao
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • un praf de sare
  • esenta rom
  • decor
  • 100 g tablete ciocolata alba+2 linguri frisca lichida sau lapte
  • cateva bezele colorate

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu 6 linguri de zahar, pana obtinem o bezea. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar, cu untul moale si esenta.

Faina se amesteca cu cacaua, apoi se adauga alternand cu laptele in galbenusuri, se mixeaza pana la o omogenizare perfecta.

Se adauga si bezeaua amestecand usor. O tava de aragaz, un pic mai inalta, se unge cu un pic de ulei, se tapeteaza cu un praf de faina, apoi se toarna compozitia. Se da la cuptorul incins 10 minute la foc iute, apoi inca 20 minute la foc potrivit. Se scoate si se lasa sa se raceasca in voie.

Ciocolata alba impreuna cu 2 linguri de frisca lichida se pune la topit, la bain marie, pana devine fluida. Se toarna deasupra prajiturii, se presara bucatele din bezelele pe care le-am pisat un pic si se mai lasa la rece inca 30 minute, apoi se taie cu ajutorul unei forme inimioara.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise