Jambon in sos picant

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 8 felii jambon, 40 g unt, ulei masline
  • Sos: 4-5 linguri sos de rosii, ½ ceapa, 150 ml vin alb sec, 4 crengute tarhon proaspat, 150 ml supa carne, 150 ml smantana, 1 cub unt, ulei masline, sare, boia, piper.

Mod de preparare

Se pune ulei de masline intr-o tigaie. Se pune ceapa tocata la calit, se lasa putin, dupa care se adauga tarhonul tocat si vinul. Se lasa putin sa scada, apoi se adauga supa de carne, sucul se rosii. Se amesteca si se mai lasa la foc mic 30 minute, dupa care se adauga smantana si se condimenteaza totul cu sare, piper si boia. Se mai lasa inca putin pe foc.

Cand e gata, se strecoara, dupa care se pune cubul de unt.

Se iau cate 2 felii de jambon si se ruleaza. Se prajesc in unt si ulei de masline. Cand s-au rumenit, se aseaza intr-o farfurie langa sos. Se decoreaza cu ceapa verde rondele.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise