Karniyarik

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g.carne tocata(porc
  • vita
  • miel
  • 6 vinete potrivite
  • 2 cepe
  • 3 rosii
  • o legatura patrunjel
  • 100g margarina
  • sare
  • piper
  • 2-3catei usturoi

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja,dar nu de tot un rand de coaja se ia unul se lasa,iar un rand se ia unul se lasa. Dupa ce am curatat vinetele le punem in apa cu sare si le lasam cca 30 min. Dupa 30 de min. le scoatem din apa cu sare le punem pe un stergar sa se usuce,dupa aia le prajim in ulei pe o parte si pe alta. Dupa ce le-am prajit pe toate le lasam pe o tava.

Ceapa se taie marunt si se caleste in 100g margarina, dupa ce s-a rumenit putin adaugam carnea tocata si o mai calim cca 10 min. Se adauga si rosiile curatate de coaja si taiate cubulete mici, patrunjelul verde, sarea si piperul. Dupa ce compozitia este gata se ia de pe foc. Vinetele se desfac in miloc pe lungime ca o barcuta si se umplu cu compozitia preparata. Dupa ce am terminat de umplut toate vinetele le asezam intr-o tava de cuptor si punem deasupra lor cativa catei de usturoi taiati feliute, o bucata de rosie taiata rotund si o feliuza de ardei. In tava de cuptor se adauga putina apa si se baga la cuptorul incalzit dinainte cca 25-30min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise