KRITHARAKI ( paste facute din orez)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pachet kritharaki( sunt niste paste facute din orez , seamana la culoare cu pastele obisnuite si ca forma cu bobul lung de orez, se gasesc la supermarket)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • delikat
  • sos de rosii( bulion)

Mod de preparare

1/.Intr o cratita de marime mijlocie se pune uleiul la incins si apoi se adauga ceapa tocata marunt.

2/.Se caleste ceapa

3/. Cand ceapa este galbioara se adauga jumatate de pachet de kritharaki si se amesteca pana se absoarbe uleiul si ceapa.

4/. Se pune putina apa, cat sa acopere kritharaki si se amesteca sa nu se prinda de oala.

5/. Se fierbe la foc mic si se adauga putin cate putin apa pana cand kritharaki este fiert.

6/. Cand este bobul moale, se pune sare, piper, o lingurita de delikat, se amesteca si se mai lasa un pic sa fiarba.

7/. La sfarsit se adauga 2-3 linguri de sos de rosii( bulion) , se mai amesteca putin si se ia de pe foc.

8/. Se poate servi cu friptura de orice fel sau cu carnati prajiti.

Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise