KRITHARAKI ( paste facute din orez)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pachet kritharaki( sunt niste paste facute din orez , seamana la culoare cu pastele obisnuite si ca forma cu bobul lung de orez, se gasesc la supermarket)
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • delikat
  • sos de rosii( bulion)

Mod de preparare

1/.Intr o cratita de marime mijlocie se pune uleiul la incins si apoi se adauga ceapa tocata marunt.

2/.Se caleste ceapa

3/. Cand ceapa este galbioara se adauga jumatate de pachet de kritharaki si se amesteca pana se absoarbe uleiul si ceapa.

4/. Se pune putina apa, cat sa acopere kritharaki si se amesteca sa nu se prinda de oala.

5/. Se fierbe la foc mic si se adauga putin cate putin apa pana cand kritharaki este fiert.

6/. Cand este bobul moale, se pune sare, piper, o lingurita de delikat, se amesteca si se mai lasa un pic sa fiarba.

7/. La sfarsit se adauga 2-3 linguri de sos de rosii( bulion) , se mai amesteca putin si se ia de pe foc.

8/. Se poate servi cu friptura de orice fel sau cu carnati prajiti.

Pofta buna!!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise