KUGLOF CONDIMENTAT

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750g.faina,
  • 1/4l.lapte,
  • 20g.drojdie,
  • 200g.unt,
  • 1 lingura zahar,
  • 3oua,
  • 100g.slanina (sau kaiser),
  • 150g.cascaval,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara;

Mod de preparare

1.Drojdia se amesteca cu laptele si zaharul si se face o maia.Se adauga faina proaspat cernuta (aluatul va fi mai pufos),ouale,untul topit si condimentele.

2.Se da cascavalul pe razatoarea mica ,slanina se taie cubulete si se adauga la aluat.Se amesteca bine ,se pune in forma de kuglof ,unsa cu ulei si tapetata cu faina si se lasa sa creasca timp de 45 minute.Se coace timp de o ora la 175*C.Se serveste cu vin sec roze .Este un excelent aperitiv.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise