Langosi cu branza si smantana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 750 ml apa minerala( poate fi 1/2 apa si 1/2 lapte)
  • 1/2 l ulei
  • 200 g branza sarata
  • 200 ml smantana
  • usturoi( optional)

Mod de preparare

Faina se amesteca apoi cu drojdia dospita; adaugam apoi sarea, apa ( laptele)sa se faca o coca mai moale.

Se framanta foarte bine 30 minute.

Se fac cocuti cati langosi dorim sa facem.

Se lasa la cald, la dospit 15 minute.

Fiecare cocut se intinde cu sucitoarea si se coace in tigaie in uleiul, incins in prealabil, pe ambele parti.

Cat sunt inca calzi langosii se ung cu smantana, se rade deasupra branza si se poate pune si mujdei de usturoi( cine doreste).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise