Legume a la grec

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ceapa de apa, conopida, ciuperci,
  • castraveti, condimente

Mod de preparare

Legumele se pregatesc separat, folosindu-se pentru fiecare: o ceapa

mijlocie, ½ cescuta de ulei, ½ cescuta de vin alb, ½ de lamiie, coriandru,

piper, sare. Se curata si se spala legumele, se aleg cepe mici, care se

taie in jumatati, conopida se rupe in bucatele si se pune in apa

fierbinte, cu putin o?et, pentru 5 minute. Fiecare leguma ( castraveti,

ciuperci, conopida ), separat, se stropeste cu ulei si vin alb, se

condimenteaza si se pune sa fiarba pe baie de aburi. Se aseaza in

castroane mici, de forme diferite. Se pastreaza in frigider.

Servire:

Se servesc reci, alaturi de carne rasol, peste alb sau chiftelute prajite.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise