Legume la grill cu mujdei de usturoi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 500 gr fasole verde (pastai galbene)
  • 5 catei usturoi
  • sare, piper
  • ulei masline

Mod de preparare

Spalati legumele. Curatati pastaile de capete. Taiati vanata si dovlecelul felii de 1/2 cm.

Strivit 3 catei usturoi si amestecati cu 2 linguri ulei masline. Turnati peste pastai, adaugati sare si piper si amestecati bine, sa fie pastaile acoperite cu ulei. Puneti-le intr-o tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu si dati la cuptor cam 45 minute la 200C.

Strivi restul de 2 catei usturoi si amestecati cu o cescuta de ulei. Ungeti feliile de vinete si dovlecei pe ambele parti cu uleiul aromat. Incingeti grillul (in cazul meu o tigaie grill), ungeti-l cu putin ulei si prajiti legumele pe ambele parti cate 2 minute. Ungeti grillul cu ulei pentru fiecare tura de legume!

Intr-un vas mare puneti toate legumele grillate, sarati si piperati dupa gust. Preparati un mujdei din cei 2 catei de usturoi striviti pe care-i frecati cu sare si apoi adugati putina apa, cam jumatate de cescuta... turnati peste legume si amestecati usor sa nu se striveasca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise