Lichior de ouă pentru sărbători

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 gălbenuşuri
  • 400g de zahăr
  • 250 ml de alcool
  • 600 ml de lapte
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 esenţă de rom

Mod de preparare

Se freacă zahărul cu gălbenuşurile pănă se albeşte.Laptele cald se adaugă treptat la ouă, apoi se mai pune pe un foc foarte mic(sau pe aburi) cam 10 minute până devine ca o smântână subţire. Se ia de pe foc, se adaugă esenţele şi când e aproape rece alcoolul(treptat).

Se pune în sticle.

Se poate consuma imediat, dar mai bine la masa de sărbătoare.

Se poate face mai mult pentru a oferi un cadou făcut de noi celor dragi.

Oricum, nu uitaţi că excesul de orice fel nu e sănătos.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise