Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta simpla pentru o limonada plina de savoare si prospetime

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g capsuni proaspete
  • 2 lime (sucul si coaja rasa de la 1 lime)
  • 1 lamaie (sucul)
  • 1 litru de apa rece (sau apa minerala pentru o varianta carbogazoasa)
  • 3-4 linguri de zahar (sau dupa gust)
  • un pumn de frunze de menta proaspata
  • gheata zdrobita
  • felii de lime si capsuni pentru decor (optional)

Mod de preparare

Intr-o cratita mica, amesteca zaharul cu 200 ml de apa. Incalzeste la foc mediu, amestecand pana cand zaharul se dizolva complet. Lasa siropul sa se raceasca.

Spala bine capsunile si indeparteaza coditele. Taie-le in jumatati sau sferturi daca sunt mari.

Intr-un blender, adauga capsunile taiate, sucul de lime, sucul de lamaie si frunzele de menta. Mixeaza pana cand obtii un piure fin.
Daca doresti o limonada mai fina, trece piureul printr-o sita pentru a indeparta semintele si bucatile mari de menta.

Intr-un vas mare sau o carafa, amesteca piureul de capsuni si lime cu restul de apa rece sau apa minerala. Adauga siropul si amesteca.
Adauga coaja rasa de lime pentru un plus de aroma (optional).

Umple paharele cu gheata zdrobita si toarna limonada de capsuni, lime si menta peste gheata.
Decoreaza fiecare pahar cu felii de lime si capsuni, si cateva frunze de menta.

Pentru o varianta alcoolica, adauga un strop de rom alb sau vodka.
Ajusteaza cantitatea de zahar sau sirop simplu dupa gustul tau.

Incearca si limonada cu pepene rosu, limonada cu visine sau limonada cu mango. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise