Macaroane milaneze

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii; 700 g macaroane sau spaghete
  • 200 g unt
  • 500 g ciuperci conservate sau proaspete
  • 200 g sunca
  • 200 g caşcaval
  • 500 g sos tomat
  • sare.

Mod de preparare

Macaroanele (spaghetele) rupte in doua, se oparesc intr-un vas cu apa si sare, dupa care se fierb cca 30 minute. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se clatesc in apa rece, in strecuratoare. Intr-un vas se topesc 100 g unt, se adauga laptele, apoi faina sub forma de ploaie, se amesteca si se lasa sa fiarba, pana se ingroasa, mestecand continuu pentru a nu se lipi de vas. Ciupercile se spala si se taie lamele, iar daca sunt proaspete se freaca cu putina sare de lamaie dizolvata, pentru a ramane albe, apoi se pun la inabusit intr-o tava cu putin unt si apa. Sunca se taie felii subtiri si se pune in tava cu ciuperci cind acestea sunt inabusite. Se amesteca componentele, se adauga sosul tomat si se lasa sa fiarba cca 10 minute. Se potriveste gustul de sare, se portioneaza si se servesc calde, presarate cu cascaval ras, si stropite cu unt topit. Se pot gratina, dupa preferinta, la cuptor, cca 5 - 10 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise