Macaroane simple

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - Un pachet de macaroane (la dorinta),
  • - 500gr carne de vita (tocata marunt),
  • - 2 linguri pasta de rosii,
  • - o capatina de usturoi, tocata sau data prin razatoare mica,
  • - o ceapa medie, taiata cubulete mici,
  • - o lingurita de paprica, cimbru salbatic (in amman se numeste zatar farisi), pudra de coriandru, putin chiper negru, oregano, busuioc uscat, putina pudra de rosemary, sare dupa gustul fiecarui,
  • - ulei de masline.

Mod de preparare

- Se pun macaroane la fiert in apa ce fierbe, care am sarat-o un pic si am pus 2 linguri de ulei de masline. Se firb dupa instructiunea de pe pachet.

- in ulei de masline se prajeste ciapa si usturoiul, treptat se adauga condimentele, se adauga carne tocata, pasta de rosii. Lasam sa se prajeasca cca5-7 min, dupa care adaugam zeama in care au fiert macaroanele. Adaugam acea zeama...depinde de consistenta doriti sa va fie sosul. Cind da in fiert se pun macaroanele, se amesteca bine si se lasa un pic pentru a se imbiba cu aroma sosului.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise