Macrou cu sos de rosii Don Mariano

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 buc trunchi de macrou
  • o ceapa mare
  • ardei gras rosu si verde
  • 1/2 pahar de vin alb bun
  • usturoi
  • ardel iute
  • cateva rosii cherry
  • 5-6 linguri sos de rosii gros
  • sare
  • piper
  • patrunjel.

Mod de preparare

Se spala macroul, se usucca bine, se prajeste la foc mic cate 2 min pe fiecare parte. Se scurge uleiul de la prajit, se adauga peste macrou ceapa taiata julien, ardeii taiati cubulete si un pic de vin alb. Se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se toaca usturoiul, rosiile cherry se taie in doua. Se adauga in tigaie peste macrou 5-6 linguri de sos de rosii, rosiile, usturoiul, ardeiul iute, patrunjelul tocat fin, sare, piper, restul de vin si se mai lasa 5 minute la fiert.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise