Maioneza

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 galbenusuri (crude)
  • o lingurita otet
  • o lingurita mustar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • cativa catei de usturoi optional
  • cimbru - optional
  • ulei cat cuprinde

Mod de preparare

Se pun intr-un bol ouale, otetul, zeama de lamaie, mustarul, se amesteca putin, apoi se incorporeaza uleiul. Se poate adauga mai mult ulei odata, fara grija ca se va taia.

Cand maioneza e gata se adauga sarea, piperul, cimbrul si usturoiul pisat. Va rezulta un sos cremos, delicios, subtire. Se poate renunta la cimbru si usturoi - gustul va fi la fel de incantator.

Maioneza obtinuta poate fi pastrata la temperatura camerei mai multe zile; cand veti vrea sa o folositi iar, doar amestecati putin si e gata de \'treaba\'!

Se poate folosi atat ca adaos pentru salata beof, ciuperci, telina, cat si ca dressing pentru mancarurile mai sofisticate.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise