Maioneza

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 galbenusuri (crude)
  • o lingurita otet
  • o lingurita mustar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • cativa catei de usturoi optional
  • cimbru - optional
  • ulei cat cuprinde

Mod de preparare

Se pun intr-un bol ouale, otetul, zeama de lamaie, mustarul, se amesteca putin, apoi se incorporeaza uleiul. Se poate adauga mai mult ulei odata, fara grija ca se va taia.

Cand maioneza e gata se adauga sarea, piperul, cimbrul si usturoiul pisat. Va rezulta un sos cremos, delicios, subtire. Se poate renunta la cimbru si usturoi - gustul va fi la fel de incantator.

Maioneza obtinuta poate fi pastrata la temperatura camerei mai multe zile; cand veti vrea sa o folositi iar, doar amestecati putin si e gata de \'treaba\'!

Se poate folosi atat ca adaos pentru salata beof, ciuperci, telina, cat si ca dressing pentru mancarurile mai sofisticate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise