Malva Pudding

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 150 g. zahăr, 1 ou, 1 lingură de gem de caise, 120 g. făină, 1 linguriţă de praf de copt, sare, 15 g. unt, 1 linguriţă de vin alb, 250 ml. lapte.
  • Sos: 250 ml. frişcă lichidă, 180 g. unt, 150 g. zahăr, 125 ml. apă fierbinte; piure de zmeură pentru decor.

Mod de preparare

Se amestecă oul cu zahărul şi gemul. Făina, praful de copt şi sarea se omogenizează. Untul se topeşte şi se amestecă pe rând cu vinul. Se cerne amestecul de făină în cel cu oul dulce; după omogenizare, se adaugă amestecul de unt şi laptele. Aşezate în forme de tarte, se acoperă cu folie de aluminiu şi se coc la cuptor 45- 60 min., la 200’.

Pentru sos se amesteca frisca lichidă cu zahărul şi untul lichid, apoi se adaugă încet apa amestecând continuu.

Sosul se toarnă peste budinca încă fierbinte. Se serveşte rece, decorată cu zmeură piure.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise