Malva Pudding

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 150 g. zahăr, 1 ou, 1 lingură de gem de caise, 120 g. făină, 1 linguriţă de praf de copt, sare, 15 g. unt, 1 linguriţă de vin alb, 250 ml. lapte.
  • Sos: 250 ml. frişcă lichidă, 180 g. unt, 150 g. zahăr, 125 ml. apă fierbinte; piure de zmeură pentru decor.

Mod de preparare

Se amestecă oul cu zahărul şi gemul. Făina, praful de copt şi sarea se omogenizează. Untul se topeşte şi se amestecă pe rând cu vinul. Se cerne amestecul de făină în cel cu oul dulce; după omogenizare, se adaugă amestecul de unt şi laptele. Aşezate în forme de tarte, se acoperă cu folie de aluminiu şi se coc la cuptor 45- 60 min., la 200’.

Pentru sos se amesteca frisca lichidă cu zahărul şi untul lichid, apoi se adaugă încet apa amestecând continuu.

Sosul se toarnă peste budinca încă fierbinte. Se serveşte rece, decorată cu zmeură piure.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise