Mamaliga prajita cu slaninuta si ciuperci

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): sare,
  • 40 g unt,
  • 250 g malai,
  • 50 g bacon,
  • 2 cepe mici (arpagic),
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 crenguta rozmarin (circa 20 cm),
  • 300 g ciuperci proaspete,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • piper macinat,
  • 100 g smantana,
  • parmezan (sau cascaval ras).

Mod de preparare

Se pun la fiert, intr-o oala, 1,2 l de apa cu o lingurita de sare si 10 g unt. Cand incepe sa clocoteasca apa, se trage oala pe marginea plitei, se toarna malaiul in ploaie si se fierbe mamaliga, incet, circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge o tava cu 10 g unt, se toarna mamaliga in tava, se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.

Se taie baconul cubulete, iar ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se toaca acele de rozmarin, se curata ciupercile si se taie bucati potrivite.

Se-ncinge uleiul intr-o cratita mai inalta si se prajesc, pe rand, baconul, ceapa, usturoiul si rozmarinul, amestecand intruna. Se adauga apoi ciupercile, se prajesc si ele putin si se dunstuiesc, cu capac, aproximativ 3 minute in zeama lor. Se sareaza, se pipereaza. Se incorporeaza smantana, se dau in clocot si se pun deoparte.

Se pune mamaliga intreaga intr-o tigaie mare si se prajeste in unt, la foc iute, intai pe-o parte (pana se rumeneste) si pe urma pe cealalta, adaugandu-se inca putin unt si miscand din timp in timp tigaia ca sa nu se prinda. Se incalzesc din nou ciupercile, se toarna peste mamaliga, se presara peste ele parmezanul ras si se serveste mamaliga imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise