Mamaliguta la cuptor cu ciuperci si smantana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -12 ciuperci potrivite
  • -1 litru lapte
  • -500 grame malai
  • -250 grame smantana
  • -200 grame branza
  • -1 legatura patrunjel
  • -200 grame cascaval
  • -sare

Mod de preparare

Se spala ciupercile, se taie coditele si apoi se aseaza intr-o tava nu prea mare, cu partea de unde au fost taiate coditele in sus.

Se pune laptele la fiert si, cand clocoteste, se adauga malaiul in ploaie si un praf de sare. Se amesteca bine pana se obtine o mamaliga.

Se da mamaliguta deoparte si se amesteca cu smantana. Se adauga sare daca mai este nevoie si se toarna peste ciuperci. Se rade branza si cascavalul deasupra si se da totul la cuptor pentru 30 de minute.

Cand este gata, se adauga patrunjel verde tocat si se serveste imediat.

Pofta mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise