Mamaliguta la cuptor cu ciuperci si smantana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -12 ciuperci potrivite
  • -1 litru lapte
  • -500 grame malai
  • -250 grame smantana
  • -200 grame branza
  • -1 legatura patrunjel
  • -200 grame cascaval
  • -sare

Mod de preparare

Se spala ciupercile, se taie coditele si apoi se aseaza intr-o tava nu prea mare, cu partea de unde au fost taiate coditele in sus.

Se pune laptele la fiert si, cand clocoteste, se adauga malaiul in ploaie si un praf de sare. Se amesteca bine pana se obtine o mamaliga.

Se da mamaliguta deoparte si se amesteca cu smantana. Se adauga sare daca mai este nevoie si se toarna peste ciuperci. Se rade branza si cascavalul deasupra si se da totul la cuptor pentru 30 de minute.

Cand este gata, se adauga patrunjel verde tocat si se serveste imediat.

Pofta mare!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise