Mancare de curcan cu ardei copti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o pulpa de curcan (a mea a fost mai mica ca e din curte)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 patrunjel radacina
  • 800 gr ardei copti
  • sare
  • piper
  • 1-2 foi de dafin
  • coriandru
  • cimbru
  • oregano 4-5 boabe de emibahar
  • 2-3 rosii (eu am pus o rosie inima de bour mare)
  • 2-3 linguri de faina
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Am pus pulpa de curcan la fiert, dupa un clocot (cand a facut spuma) am aruncat apa. Se poate doar spumui, dupa preferinte. Am pus apa din nou in care am pus ceapa taiata marunt, morcovul si patrunjelul dat pe razatoare, carnea am scos-o de pe oase si am taiat-o cuburi, sare,foile de dafin, boabele de enibahar si am pus la fiert. Cand carnea e fiarta se adauga ardeii copti taiati fasii, rosiile taiate marunt,un varf de cutit de coriandru, piper, oregano, cimbru(dupa gust). Dupa ce au fiert 10 min adaugam faina dizolvata cu zeama din mancarica si mai lasam 5-6 minute. Asezonam cu patrunjel verde

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise